Thursday, October 27, 2011

Cara nak dapat duit sampingan.



Oh,hello !
=.=


Nampak macam burok perangai kan bila anak dara sunti tak cakap Assalamualaikum then terus dahulukan entri dengan cakap Hello. Langsung tak beradab sopan. Dah la orang Melayu beragama Islam. Cisss !


Assalamualaikum..


Okay, dah sopan. Baru la macam perempuan melayu terakhir sekaligus dah boleh masuk rancangan gadis melayu. haktuih! Perangai macam setan ada hati nak masuk rancangan tu. haha


Berbalik kepada tajuk entri ye tapi sebelum tu nak tanya sikit "pernah tak korang terasa macam nak cari duit sampingan? nak cari duit lebih so boleh la shopping kat Cotton On." Mesti nak kan? Tapi korang tak tau macam mana cara nak cari duit lebih tu. Okay, aku ada idea so boleh la aku share ngan korang. Kalau nak join boleh. Tersangat-sangat dialu-alukan.


Benda yang aku nak share ni bukan benda yang berkaitan MLM. OH TIDAK OKAY !. Yang aku nak share ni adalah cara yang mudah. *boleh tahan la*. Pada yang tak tau, aku ni ada buat bisness kecil-kecilan. Aku ada bukak butik online.


Bagi aku, perkara ni dah macam trend dah. Semua orang ada facebook so aku rasa macam senang nak cari customer especially untuk remaja macam aku. Mula-mula baru bukak memang la payah sikit sebab opkos la diorang macam kurang percaya kan. Tapi bila dah lama-lama *adalah dalam 3-4bulan* baru diorang mula percaya so keep order barang-barang yang baru. Alhamdulillah. Walaupun tak selebat mana order yang diterima, tapi boleh la aku bayar duit sewa rumah sekarang.


Kadang-kadang aku pelik macam mana ada sesetengah butik tu boleh dapat nak dekat 100 order sehari. Mungkin diorang dah jumpa strategi terbaik. Cuma aku je yang masih tercari-cari. Tapi tak pe, usaha tangga kejayaan. Bagi aku, rezeki tu sentiasa ada tapi dengan cara yang berbeza-beza. Jangan jadi macam orang melayu zaman sekarang yang cepat iri hati dengan kejayaan orang lain. Bila tengok orang lain dah maju, mulalh tak senang duduk. Kita sepatutnya support orang kita, bukan menjatuhkan bangsa kita sendiri.


So untuk sesiapa yang terasa macam nak cari duit lebih dengan buat bisness online macam aku, boleh la cari aku. Sebab aku sekarang pun ada jugak buat order untuk yang baru nak setup bisness. Harga untuk borong adalah lain dari yang runcit. Minimum order adalah 10 unit. Sesuai sangat untuk suri rumah sepenuh masa, student dan jugak akak-akak yang masih bekerja. 
 


Siapa lagi yang akan bantu diri kita kalau bukan diri kita sendiri.



36 comments:

  1. teringin nak gak cari pendapatan sampigan ni...kadang2 kita tak tau benda tu boleh berhasil melainkan kita cuba...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba klik link ni http://stayreward.com/index.php?share=10916

      Delete
    2. Salam. Ini ada satu website utk sesiapa yg suka jwb soalan2 survey. Bukan survey free je tau.. Tapi kita akan dibayar utk setiap soalan survey yg kita jawab. Alaa bukannya susah pon nak jawab soalan survey ni kan? Lagi banyak survey yg kita jawab, lagi banyak la kita duit yg akan kita dapat. Ada survey yang menawarkan sampai RM7.00. Saya dah cuba, dan dah dapat RM10 dah pun. RM10 je la, sebab saya jarang online. Kalau rajin, mesti lg byk dapat. Daftar free je.. Jom try ke link ini:
      http://my.ipanelonline.com/register?inviter_id=2321921

      Ataupun cuba link ini: http://www.clixsense.com/?6344221 dan juga ini: http://www.neobux.com/?r=pipahbez untuk dapatkan duit dengan cara klik iklan2 yg disediakan. Daftar free. Mudah je. InsyaAllah menjadi.

      Delete
  2. kalau sy nak join bisness awk ni boleh?

    ReplyDelete
  3. Saya berminat. How to contact?

    ReplyDelete
  4. macmana nak tarik orang untuk beli produk kita?

    ReplyDelete
  5. usaha perlu ader,,,,so jgn ptus ase,,,

    ReplyDelete
  6. kutib tin tep jalan doh arh,,,nk cari pendapatan lbih:(

    ReplyDelete
  7. Mcm berminat...blh tau biz pe?
    Blh email sy helenahalim_lim@yahoo.com

    ReplyDelete
  8. email saya johnjava_85@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  9. Bole jugak jengok2 kat url ni. Senang je caranya. Sure hari2 masuk duit. http://my.ipanelonline.com/register?inviter_id=1819350

    ReplyDelete
  10. email sy mlynda_1441@Yahoo.com.my..

    ReplyDelete
  11. http://prelaunchx.com/x/awie88

    ReplyDelete
  12. Emel sy deqxz_wb@yahoo.com

    ReplyDelete
  13. banyak cara mendapatkan duit di dunia in apalagi dari internet. salah satunya coba disini
    http://goo.gl/F1jqB

    ReplyDelete
  14. Saya tak pernah berminat dengan skim-skim mencari duit di internet sehinggalah nurse2 dkt hosp introduce me with futurebarrel. Series duit mmg masuk setiap 15 hari berkerja..And this is not even, skim epat kaya, mlm yang perlu pasang kaki banyak2. Klu invite org dapat komisyen but tak invite pun ok, sb duit msh masuk evry 15days..mcm sy ni x pasang kaki pn msh dapat RM600 dua kali sebulan. walau tak banyak mcm skim lain, but syukur la sebab x perlu buat apa2 pun, just melabur and tunggu duit masuk. T&C for futurebarrel ni pun jelas so x timbul soal2 menipu and so on.. klu ada sesiapa yang berminat sila kunjungi laman web ini dan hubungi saya..http://goo.gl/KXpsx8

    ReplyDelete
  15. jemputlah disini..
    http://zuersite.wordpress.com

    ReplyDelete
  16. Maaf nk tumpang iklan…ada yang berminat nk buat duit x..join saya dalam Elken..pendaftaran ahli hanya rm75 dan anda akan dapat pulangan sebnyak 10k dlm masa 1 bulan berkat kerajinan..part timer diperlukan..just invite member utk join. Kalau berminat boleh email saya untuk tahu lebih lanjut..Email aZwa_yokk89@yahoo.com “nk Berjaya.? Kene ada usaha"

    ReplyDelete
  17. Kalau sye nakjoin skali bisnes awak ni...bole takk...???

    ReplyDelete
  18. Di zaman semua brg naik ni, mmg nak kena cari pendapatan sampingan.
    biz apa2 pun xpe asalkan halal.

    Sertai business kami secara online, semuanya di hujung jari anda sahaja.
    Semudah A,B dan C.

    http://www.pretty0blossom.com/daftar-ahli-shaklee-bersama-pengedar-shaklee-group-jutawan/

    ReplyDelete
  19. http://bit.ly/K9Bmc8

    JOM cuba clik link ni
    tak guna modal seduit pun..
    hanya daftar dan share dengan kawan2 kite.

    ‪#‎serius‬ tak rugi

    ReplyDelete
  20. Siapa kata online tak boleh buat duit? Nak buat duit tambahan tak? Senang je, janji anda tak malas. klik sini --> http://stayreward.com/index.php?share=13229

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau yang ni kena download game dulu kan untuk completekan servey , baru dapat duit kan

      Delete
  21. Salam....
    QMG Network biz networking y sgt famous di abad ni...modal hanya sekali tp pulangan bganda2...,join QMG..dpt produk...hanya utk kegunaan sdri n family...xperlu jual brg o g meeting...hanya promote di fb atau lain2...produk hanya utk ahli..join baru dpt produk..xleh bli bgitu sahaja...ada.dua bonus iaiu bonus sponsor rm30 n bonus pairing rm20...
    Modal semenanjung Malaysia:RM110/RM310/RM710
    Sabah/Sarawak:RM120/RM320/RM720
    Brunei/Singapore/Indonesia:RM130/RM330/RM730
    Nak tahu lbh lanjut add/pm sy di fb Maya Hassan Mhh atau leh klik.www.qmg2uonline.com

    ReplyDelete
  22. minat jd agen dropship?

    income tambahan untuk anda hanya dengan copy paste gambar..dan detail... kerja sangat mudah...
    anda tak perlu simpan stok,tak perlu pos barang,
    kerana kami yang akan buat untuk anda.. (mudah bukan !! )

    email sy mkhaizul@yahoo.com

    ReplyDelete
  23. Di sini ada salah satu cara nak dapat extra money.. jom tengok >> http://stayreward.com/index.php?share=90099

    ReplyDelete
  24. stayreward tipu la....klik nak claim terus ada entah apa2 keluar..siap suruh letak no hp..pasti ada mesej masuk..tak silap 6 kali...tiap kali masuk dia caj rm5..ari tu habis duit telepon aku rm30....dlm masa seminit je

    ReplyDelete
  25. Salam. Ini ada satu website utk sesiapa yg suka jwb soalan2 survey. Bukan survey free je tau.. Tapi kita akan dibayar utk setiap soalan survey yg kita jawab. Alaa bukannya susah pon nak jawab soalan survey ni kan? Lagi banyak survey yg kita jawab, lagi banyak la kita duit yg akan kita dapat. Ada survey yang menawarkan sampai RM7.00. Saya dah cuba, dan dah dapat RM10 dah pun. RM10 je la, sebab saya jarang online. Kalau rajin, mesti lg byk dapat. Daftar free je.. Jom try ke link ini:
    http://my.ipanelonline.com/register?inviter_id=2321921

    Ataupun cuba link ini: http://www.clixsense.com/?6344221 dan juga ini: http://www.neobux.com/?r=pipahbez untuk dapatkan duit dengan cara klik iklan2 yg disediakan. Daftar free. Mudah je. InsyaAllah menjadi.

    ReplyDelete
  26. korang boleh try cara ni..
    free jer...tapi dapat duit..lumayan kan....

    http://paidviewpoint.com/?r=gm1ak8

    ReplyDelete
  27. ssalmmualaikum..korang nak bagitahu ni globallshare..dia ni macam fb..tapi bila kita invite 5 kawan kita dapat 1 share..nanti dia akan bayar kita sebab promotekan link dia..ni bukan berniaga...k..tiada bayaran..saya memang la x boleh janji dia ni betul ke x..tapi kalo korang nak cuba boleh sebab x der caj...k..yang pasti benda ni kena usaha la ajak kawan..baru kita dapat income...terpulang rasa nak join ker x...sebab saya pun tau dari kawan saya..k...

    ADA EMAIL...X DER MODAL..TRY NI..
    saya dah dapat 1 share...anda biler lagi???

    1)sign up kat link ni..
    https://www.globallshare.com/en/2122949.html
    2)aktifkan dari email..
    3)bukak globallshare tekan kat GAS-WORLD..aktifkan...
    4)invite kawan 5 orang..dah dapat 1 share..huhu..

    ReplyDelete
  28. mcm mane nk promosi link ni emmm tk faham?!@#$%^&*()

    ReplyDelete

Thank you la der sebab baca !

Komen sket meh!