Thursday, January 31, 2013

Pemborong/Wholesaler


Salam.


Ada yang berminat nak buat bisness kecik kecik tak? Alaaaa, takat tambah duet sampingan gitu. Kalau pandai buat marketing, duet sampingan dari bisness kecik kecikni boleh jadi duet utama dan bisness besau besau taw!


Sama jugak macam aku. Masih lagi belajar tapi ada jugak buat bisness online secara kecik kecilan.Bukan apa, aku ni student scholarship so aku sangat memerlukan duet belanja tanpa aku menyusahkan mak bapak aku. Jangan pelik pulak ye. Scholarship yang aku dapat ni hanya cover kos pengajian sahaja tanpa ada kos sara hidup. Thats why aku perlu cari jalan lain yang halal untuk tampung hidup di negeri jiran. sobs sobs


So, jalan yang aku pilih untuk buat bisness online is BAJU PEREMPUAN. Kenapa? Selain dari aku sendiri perempuan dan tau apa yang diorang nak, perempuan juga ada nafsu yang sangat tinggi dalam beli membeli ni. Pantang nau nampak baju cantik yang up-to-date gitu, terus lajuuu je nak beli. Sampai tak tau nak pilih mana satu at last, beli sekali 2-3 helai. Ha, amik kau.


Selain dari bantu diri aku sendiri, aku pun nak jugak tolong korang kot kot nak tambah duet jugak ke kan. So, jalan terbaik ialah BELI SECARA BORONG. Aku boleh jual dekat korang baju yang up-to-date yang menjadi kegilaan para wanita sekarang dengan harga yang sangatttttt la murah hoi! Boleh je nak cuci cuci mata apa yang aku jual dekat fb atau online shop aku (ada dekat side bar belah kanan tuuu). Kalau dekat fb,  better add Shopaholics Butik ni sebab lebih awal diupdated. Aku akan cuba jugak updated dekat online shop blogspot ye.


Mesti korang tertanya tanya jugak macam mana nak amik BORONG kan. Kena amik satu set yang merangkumi semua color yang ada. Maksudnya, kalau kau nak beli design A, kau kene amik semua color yang ada. Ada faham?


Okay, itu je nak cakap. Kalau berminat, email aku kat huda_jamal89@yahoo.com. Siapa lagi nak tolong melayu kalau bukan melayu sendiri kan?



No comments:

Post a Comment

Thank you la der sebab baca !

Komen sket meh!