Saturday, July 31, 2010

AKHIRNYA

Wahhhh. AKHIRNYA. AKHIRNYA saya mendapat kembali berat badan saya. Kalo dulu mase pegi timbang dengan kawan-kawan saya berat badan saya adalah 58kg, sekarang dah turun jadi 56kg. Yeayyyyy! Target sekarang nak turunkan lagi 2 kg. Kadang-kadang ada jugak terfikir, tak kurus kering sangat ke kalo berat jadi 54 kg? Dah la tinggi 169 cm, dapat lak berat 54 kg.Mau macam tiang elektrik kat depan rumah saya. Padahal, berat ideal saya dalam 55-60kg jeeee.

Jadi, saya nak tukar statement. Target sekarang nak turunkan lagi sekilo jer. Cehhh, sekilo. Nak turunkan 2kg pon makan mase 2 bulan taw. Ingat senang?? So, sekarang kene maintain jage makan. Sehari sekali jer makan nasi. Kalo terlebih, esoknya saya kurangkan. Okay kan cam tuh? heee.

Rase macam nak jugak upload gambar tapi maluuuu. Saya ni bukan cantik sangat pon sampai nak bergambar sakannn. Tapi kalo ada mase, akan saya upload jugak gambar saya ye. Berat dah turun, so boleh la nak apply stewardes kannn. Haha. Perasan betol. Saya ni rabun tapi sekarang dah belajar pakai contact lense dahhh. Dah pandai dahhh. Dulu bukan main takot lagi nak letak benda alah tu. Sekarang tak dahhh. hehe.

Okay, kepada semua yang nak turunkan berat badan, moh la kita sama-sama buat ye. Moga-moga, dapatlah berat badan yang ideal lagi idaman. Wahhhh gitu.

p/s: al-fatihah untuk arwah nenek yang meninggal pada 29 Juali 2010 (khamis). semoga rohnnya dicucuri rahmat. aminnn.

2 comments:

  1. waaa..berat kite same la..tapi..berat u ideal sgt2 sbb u tinggi..tinggi i 160 je..

    ReplyDelete
  2. ye ke.. xpe, jom kita diet same2. tehee

    ReplyDelete

Thank you la der sebab baca !

Komen sket meh!