Monday, March 14, 2011

PANGGILAN HANGAT

Selamat petang.

Ini bukan panggilan hangit yang macam kat radio Hot fm tu. Tapi ni panggilan hangat dari pihak Karangkraf. Ye, Karangkraf. Tak perlu nak ulang banyak kali sebab takut nanti jadi riak lagi berlagak. Daripada rezeki tu nak datang terus kene tarik balik. Apa, yang boleh cakap, Alhamdulillah..

Masa tengah sedap sedap todo la emak panggil pulak. Mak cakap orang Karangkraf call. Memang dah dapat rasa yang diorang akan call sebab hari tuh dah hantar dokumen yang disuruh hantar. Faham? Maknanya, ada dokumen yang tak lengkap. Dats why la diorang suruh hantar yang baru. Heeeee.

Kakak manis Karangkraf : Ni Nurulhuda ker? Saya dari Karangkraf. Dokumen yang hari tu dah dapat dah.
Adik masam (saya) : Oh, ok.
Kakak manis Karangkraf : Ok, akak dah tunjuk dekat pengurus akak. Tapi kalau kita offer adik untuk amik course journalism ok tak? Sebab first choice adik corporate communication kan?
Adik masam : Oh, boleh. Boleh. *dan dan laju je jawab boleh*
Kakak manis Karangkraf : Ok, kalau macam tu kita akan proceed la permohonan ni eyh.

Apalagi kan. Dah dengar macam tu terus cakap dekat mak n abah. Mintak mintak rezeki ada dengan diorang. Kalau dah dapat scholarship dari diorang dah tak payah pikir pasal kerja sebab dah confirm akan kerja dengan diorang.

Tapi kalau dapat kerja bahagian magazine lagiiii la seronokkkkk. *demand kan?* So, sekarang just tunggu diorang untuk panggil interview je. Mintak mintak dapatttt. Aminnnn.


No comments:

Post a Comment

Thank you la der sebab baca !

Komen sket meh!